Fotografie Tips

Fotografie Tips

Fotografie Tips

Via dit blog kunt u allerlei fotografie tips lezen (en ontvangen)

Baby-foto’s

Beter fotograferenPosted by HS-Fotografie 18 Jan, 2017 16:09:03

Wanneer u baby-foto’s wilt maken kunt u het beste gebruik maken van natuurlijk licht. Want wanneer u de flitser gebruikt zal het felle licht de baby doen schrikken en u gelaatsuitdrukkingen kunnen geven die u niet zocht. Wanneer u pech heeft zal de baby zo schrikken dat hij of zij gaat huilen, waarmee u uw kans op een liefdevolle babyfoto heeft verspeeld.


Probeer daarom de baby op zo’n manier in de buurt van een raam te plaatsen dat het in voldoende licht staat, maar waarbij het zonlicht niet in hun ogen schijnt. En maak gebruik van een reflector om licht te weerkaatsen op schaduwgebieden.

Zoals steeds geldt ook hier: Hoe meer licht u op uw onderwerp kunt krijgen, hoe lager u de ISO-gevoeligheid die u kunt gebruiken voor de beste kwaliteit foto's.

Om een baby op hun best vast te leggen, kunt u ze het best fotograferen net nadat ze een voeding gehad hebben, of als eerste ding in de ochtend, wanneer ze net wakker zijn. Ze zullen dan waarschijnlijk actiever en alerter zijn dan op andere momenten van de dag waardoor u meer kans heeft om het soort baby portretten te maken die ouders zullen waarderen.  • Comments(0)//fotografietips.hs-fotografie.nl/#post13