Fotografie Tips

Fotografie Tips

Fotografie Tips

Via dit blog kunt u allerlei fotografie tips lezen (en ontvangen)

Portretten bij kaarslicht

Beter fotograferenPosted by HS-Fotografie 02 Mar, 2017 12:44:18

Door problemen met mijn hub (die nog niet volledig zijn opgelost) kon ik niet bij mijn schijven waardoor het even geduurd heeft dat ik het volgende berichtje kon plaatsen. Ik wil vanaf nu proberen de draad weer op te pakken. Bedankt voor uw geduld.


Portretten bij kaarslicht

Als u foto's neemt bij kaarslicht, moet u de ISO op 1600 of hoger instellen en tevens werken met grote openingen (diafragma), wanneer u een sluitertijd wilt krijgen die snel genoeg is om elke beweging van uw model, de camera of de vlammen van de kaars te bevriezen.

Zet de flitser van de camera uit en gebruik de handmatige belichtingsregeling. Schakel lampen die een vals licht, of verkleuring kunnen veroorzaken uit. Meet de belicht op het gezicht van uw model en laat de rest van de kamer in de duisternis.
Foto: Margreet van der Voort

Als u van plan bent een kaarslicht portret te maken, gebruik dan meer dan één kaars. Niet alleen zal het de hoeveelheid van het aanwezige licht dat beschikbaar is verhogen om een goede belichting te krijgen, maar het zal u ook in de gelegenheid stellen om de verlichting te spreiden en zo zachtere schaduwen te krijgen.


http://hs-fotografie.nl/fotografietips/pdf/Portretten-bij-kaarslicht.pdf  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.